KBC al bijna vijftig jaar binnenshuis de beste

In een wereld waarin het creëren van een thuis een kunst op zich is, is KBC een trendzetter op het gebied van ontwerp en realisatie van keuken, badkamer en het renoveren hiervan. Als door een familie gerund bedrijf met passie geworteld in vakmanschap, gaat KBC verder dan het maken van alleen maar mooie ontwerpen.

Bovendien wordt het gelukkig nog altijd gewaardeerd dat KBC vakmensen in dienst heeft die de keukens en badkamers tot in detail op de centimeter nauwkeurig kunnen inbouwen. Want geen huis is exact hetzelfde. Bovendien geeft het een kick als de keuken perfect aansluit op het interieur van de rest van de woning. „Een keuken is toch steeds meer het verlengstuk van de woonkamer, eigenlijk zijn wij ook interieurstylisten”, zegt Hans Veenstra.

Meedenken voor het beste resultaat

Hans Veenstra, zoon van de oprichter en zo’n dertig jaar ervaring bij KBC: „Collega-bedrijven richten zich steeds meer op het standaardiseren van hun keukens, terwijl wij dat met opzet niet doen. Wij merken dat mensen het waarderen dat wij out-of-the box met hen mee kunnen denken. Wij vinden het mooi om mensen blij te verrassen met een ontwerp dat toch nog mooier en beter dan ze zelf vooraf hebben bedacht.”
Die extra service hoeft niets extra te kosten, het gaat vooral om het plezier in het vak. KBC is nog altijd een familiebedrijf en telt momenteel 23 vakkundige medewerkers met een lange staat van dienst.”Op zich worden we wel wat ouder”, lacht hij. „Daarom zijn wij ons de laatste jaren erop gaan richten een leerbedrijf te worden, zodat we ook de jongere generatie kunnen laten zien en ervaren hoe mooi het is om in deze branche te werken.” Twee stagiaires werken er momenteel mee on de kneepjes van het vak te leren een nog een leerling welke een BBL opleiding volgt.

Geen klant is hetzelfde

„Wij willen hen graag laten zien hoe mooi het is als je mensen van A tot Z kunt ontzorgen en blij kunt maken met hun op maat gemaakte keuken of badkamer. Als je monteur bij ons bent, mag je het hele bouwproces bij de mensen thuis meemaken. Je krijgt met alle facetten te maken om van begin tot eind iets moois neer te zetten. Je komt daardoor op veel verschillende locaties en zult meemaken dat geen dag hetzelfde is omdat geen klant exact hetzelfde is.”
Bij grote collega bedrijven ben je als technisch medewerker vaak een schakeltje die een onderdeeltje van het werk mag verzorgen, bij KBC mag je nog echt al vakman of vakvrouw de complete keuken of badkamer installeren. „De voldoening die dat geeft, willen wij graag meegeven aan de jongere generatie. Dat maakt dat ons vak nog altijd fantastisch is.”

Ontzorgen bij het installatieproces

Een belangrijke kracht van KBC is dat het niet alleen – simpel gezegd – een keukenblok verkoopt en de klant succes wenst met het installeren ervan, maar dat klanten bij het hele installatieproces worden ontzorgd. „Het stucwerk, leidingenwerk, alles regelen we voor ze. Wij vertellen ze precies de planning, wanneer we bij hen op de stoep staan, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan. Mensen hoeven niet meer zelf een stukadoor, timmerman of elektriciën te zoeken om hun zojuist aangeschafte keuken te installeren, wij kunnen hen daarin perfect ontzorgen.”Oh ja, en het is niet nodig om een complete nieuwe keuken of badkamer aan te schaffen. „Of je nu alleen maar een nieuwe kraan wilt kopen of een volledig project wilt realiseren, dat maakt ons niet uit. Wij staan voor iedereen klaar.” Keukenrenovaties en badkamerrenovaties verzorgen de KBC’ers ook met alle plezier.

Aansluiten op het complete interieur

Mensen blij maken met een keukenontwerp dat mooier dan ze zelf vooraf hadden kunnen bedenken: het blijft een kick en uitdaging voor de adviseurs van KBC. Met kleine variaties van tussenwanden, een kleur op de muur, de hoogtes en breedtes van de keuken en de looplijnen in een ruimte, kan al veel keuken- én woongenot worden bereikt.

Hans Veenstra: „Daarom vraag ik nooit alleen naar wat voor keuken mensen willen, maar ook hoe de rest van het interieur eruit ziet en hoe we daar zo mooi mogelijk op kunnen aansluiten. Je huis moet een thuis zijn waar je je fijn voelt.”

Via: https://zakenn.nl/kbc-al-bijna-vijftig-jaar-binnenshuis-de-beste/

Klanten kiezen voor
KBC Scharnegoutum

D. de Boer

Folie op fronten van keukenlades/-kastjes liet los 4 á 5 jaar na aankoop van een nieuwe keuken bij KBC. Na overleg met KBC is er besloten om alle fronten kosteloos te vervangen. Dit alles is binnen een maand na melding gerealiseerd. Een geweldige service!

Familie Salverda

Advies vooraf was prima en helpend. Er is goed geluisterd naar onze wensen.
De uitvoering van de werkzaamheden: plezierig, ambachtelijk met oog voor detail. Er werd zorgvuldig en netjes gewerkt. Alles verliep op schema en was goed georganiseerd. Het voelde heel plezierig om zo volledig ontzorgd te zijn. Hulde aan al het betrokken personeel!

Henne en Henriëtte Smeding

Sinds vorige week zijn wij de trotse eigenaren van een schitterende sneeuwwitte showroomkeuken. Van eerste gesprek met Lammert tot ‘strakke’ planning van Richard en uitvoering door verschillende medewerkers is alles prima verlopen. We hadden fijne mensen over (en zelfs onder) de vloer. De keuken is mooi ‘inpasbaar’ gemaakt voor onze woning. Soms moest er ter plekke iets aangepast, maar dat werd dan in no-time geregeld. Fijn zoals er door alle betrokkenen met je meegedacht wordt. Dank voor dit prachtige stukje vakwerk!

Platinga

Zeer tevreden met onze nieuwe badkamer. Afspraak gemaakt en onze wensen verteld waarna er een super mooi en praktisch ontwerp volgde. Van een lege kale ruimte tot een riante badkamer. De planning verliep soepel, goede communicatie tussen de werkmannen om de werkzaamheden af te stemmen. De werkmannen hebben vakwerk geleverd, wij zijn erg blij en genieten nu van onze nieuwe badkamer!

Reijnders

Er is een prachtige badkamer met stoomcabine en sunshower geïnstalleerd. Alle werknemers, van verkoper, installateur, monteurs tot aan tegelzetter, zijn stuk voor stuk op hun vakgebied zeer gedreven en deskundig. 4 weken verbouwing leek een eeuwigheid te duren, maar is elke minuut de moeite waard geweest. Bedankt KBC.

Vellinga

Afspraak gemaakt met Dhr. H Veenstra en na een oriënterend gesprek, een 3D ontwerp laten maken. Het ontwerp was zeer realistisch en geeft een duidelijke indruk van het te behalen eindresultaat. De uitvoering van de werkzaamheden: kundig en plezierig, ambachtelijk met oog voor detail. Er werd zorgvuldig en netjes gewerkt. Alles verliep op schema en was goed georganiseerd. Het eindresultaat was boven verwachting. Een fijn en vertrouwd familiebedrijf.

Group 329 Group 329 Group 329 Group 329 Group 329 Group 329

Klanten beoordelen KBC met een 9.5/ 10 op basis van 94 reviews.

Neem eens een kijkje in onze showroom

Wilt u graag met een adviseur om de tafel om een plan te bespreken, maak dan vooraf een afspraak om teleurstelling te voorkomen.

KBC Scharnegoutum
Zwettewei 100a
8629 EE Scharnegoutum

Openingstijden
Ma 09.00 - 18.00
Di 09.00 - 18.00
Wo 09.00 - 18.00
Do 09.00 - 18.00 / 19:00 – 21:00
Vr 09.00 - 18.00
Za 10.00 - 16.00
Zo gesloten

Heeft u een vraag of opmerking?

Vul uw telefoon en e-mailadres in via het onderstaande formulier en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.